2022-10-26 08:01Pressmeddelande

Forskningsbidrag till praktiknära skolforskning

Skolforskningsinstitutet presenterar forskningsprojekt som har beviljats bidrag för praktiknära skolforskning.

Tisdag 1 november kl. 15.00 presenterar Skolforskningsinstitutets direktör Camilo von Greiff de projekt som har beviljats forskningsbidrag från årets utlysning. Presentationen hålls på Lärarnas forskningskonferens.

Inriktning på årets utlysning av forskningsbidrag är: Metoder och arbetssätt i undervisningens planering, genomförande och utvärdering som bidrar till barns och elevers utveckling och lärande. Till årets utlysning har 73 ansökningar inkommit.

Skolforskningsinstitutets forskningsprofil har krav på tydlig förankring och samverkan med förskolor och skolor, i kombination med krav på högsta vetenskapliga kvalitet.

Medias representanter är välkomna att följa presentationen av forskningsprojekten på plats på Estrad, Södertälje stadshus. Anmäl ditt intresse till Eva Grönlund, kommunikationschef vid Skolforskningsinstitutet, e-post: eva.gronlund@skolfi.se.

Bidragsbesluten publiceras även på vår webbplats skolfi.se.

 

Ytterligare information

Årets utlysning

Skolforskningsinstitutets forskningsprofil

Hitta till Lärarnas forskningskonferensOm Skolforskningsinstitutet

Skolforskningsinstitutet är en statlig myndighet som verkar för att undervisningen i förskolan och skolan bedrivs på vetenskaplig grund. Det gör vi genom att sammanställa forskningsresultat och fördela forskningsbidrag för praktiknära forskning.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Eva Grönlund