2018-10-25 08:47Pressmeddelande

Matematik- och svensklärare träffar skolforskare

Teknikens Hus och det regionala lärarnätverket RegTek har tillsammans med Skolforskningsinstitutet bjudit in Norrbottens läns lärare till en heldagskonferens för att ta del av forskning för skolan. Det är de nyss publicerade forskningssammanställningarna Digitala lärresurser i matematikundervisningen och Feedback i skrivundervisningen som kommer att presenteras för lärarna.

I Kiruna hålls konferensen på Högalidskolan på måndag 29 oktober.

− Vi är glada att våra lärare genom detta arrangemang får möjlighet att träffa forskare på hemmaplan och ta del av aktuell forskning direkt kopplad till deras arbete i vardagen, säger Caroline Andersson vid Kiruna kommun.  

Under dagen ska lärarna också arbeta i grupper för att diskutera, dela framgångsfaktorer och tankar kring hur det fortsatta utvecklingsarbetet på skolorna kan genomföras. I Luleå hålls konferensen på Teknikens Hus på tisdag 30 oktober.

− Det är roligt att i samarbete med Skolforskningsinstitutet kunna erbjuda alla grundskolelärare i Luleå med omnejd ett tillfälle att träffa forskare och ta del av aktuell forskning inom dessa viktiga och relevanta områden, säger Tomas Jonsson vid Teknikens Hus.

Medias representanter i Kiruna är välkomna att delta i konferensens förmiddagsprogram på måndag 29 oktober, mellan kl. 9 och 12 presenteras forskningsöversikterna och deras resultat. Välkomna till aulan på Högalidskolan, Matojärvigatan 25 i Kiruna.

Medias representanter i Luleå är välkomna att delta i konferensens förmiddagsprogram på tisdag 30 oktober, mellan kl. 9 och 12 presenteras forskningsöversikterna och deras resultat. Välkomna till Teknikens Hus på universitetsområdet i Luleå.

Anmäl gärna deltagande i pressträffen till Eva Grönlund, kommunikationschef vid Skolforskningsinstitutet, e-post: eva.gronlund@skolfi.se eller tel: 073-257 38 02.

Läs om Skolforskningsinstitutets systematiska översikter:
www.skolfi.se/forskningssammanstallningar/publicerade-systematiska-oversikter 


Om Skolforskningsinstitutet

Skolforskningsinstitutet verkar för att undervisningen i förskolan och skolan bedrivs på vetenskaplig grund.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Eva Grönlund